Ianeamule o ţeapă, că-i moca!

OMS admite că alansat virusul pandemic

în populaţie prin vaccinurile „mock-up“

preluat de pe Site-ul Dr. Mercola (03 Septembrie2009)

Ce este un vaccin mock-up?

(explicaţiilesunt luate de pe Site-ul www.emea.europe.eu/htms/human/pandemicinfluenza )

   Disponibilitatea de vaccinuri îneventualitatea apariţiei unei gripe pandemice este esenţială pentru protecţiapopulaţiei. Pentru a facilita aprobarea vaccinurilor, Comisia Europeană şi EMEAau lucrat împreună pentru a dezvolta un concept nou care să permităvaccinurilor-machetă să fie autorizate înainte ca o pandemie să izbucnească înmod real.

   Un vaccin-machetă (mock-up vaccine) este unvaccin care „mimează“ un viitor vaccin contra unei eventuale  pandemii în termenii compoziţiei lui, aproducerii şi controlării lui. Oricum, în locul tulpinii virale a virusuluiviitoarei pandemii (care desigur că nu este încă cunoscut înainte de izbucnire),vaccinul-machetă conţine o tulpină de virus gripal care este cunoscut deja,care a fost selectat în acest scop şi la care populaţia este imunologic naivă (deci nu a mai fost expusăla el, nu a avut contact cu el).

   În cazul unei noi pandemii de gripă,producătorii autorizaţi ai vaccinurilor-machetă introduc în locul virusuluifolosit iniţial, noul virus (noua tulpină virală), putând astfel acceleraproducerea de vaccinuri antigripale.

   Până aici explicaţia oficialăde pe Site-ul Uniunii europene, în ceea ce priveşte vaccinul mock-up. Adică,mai ca pe „româna nouă“ spus, este un vaccin moca (pe gratis, de pomană, saucum?). Dar să lăsăm glumele pe mai târziu! Remarcaţi vă rog sublinierea de maisus. Un virus cu care populaţia NU A MAI AVUT ÎNCĂ CONTACT. Deci faţă de carenu există imunitate formată!

    Foarte interesantaspect. Iar acuma să vedem ce părere are Dr. Mercola în această privinţă. Deci:

 

   Pe Site-ul OrganizaţieiMondiale a Sănătăţii (OMS) se menţionează că este o procedură normală lansarea„în populaţie“ de vaccinuri mock-up care conţin virusuri pandemice, cu scopulde a o lua înaintea pandemiei reale, şi astfel a putea dispune de un vaccinîntr-un timp cît mai scurt posibil. O idee foarte nobilă şi generoasă!

   Problema este acuma, conform acestei idei „nobile“, în fiecare an ni sepot trage ţepe-machetă ca factor de prevedere, în vederea unei eventualepandemii, ca cea de anul acesta, care este minunată, genială, dar lipseşte cudesăvârşire!

   În Europa câteva concernefarma au realizat studii „avansate“ folosind un aşa-zis vaccin „mock-up“. Unastfel de vaccin conţine un ingredient activ, deci un virus gripal, care nu acirculat recent în populaţiile umane, şi care mimează noutatea unui virus pandemic.Conform respectivului Site, „astfel de studii pot accelera aprobarea unui nouvaccin“.

    Pe data de 11 Iunie 2009, OMS a mărit treaptade alertă pentru gripa porcină de la 5 la 6, declanşând astfel alarma depandemie. Acest lucru a fost posibil prin schimbarea unor criterii, prin care opandemie este declanşată ca urmare a vitezei de răspândire a gripei, şi nu agravităţii afecţiunii asupra populaţiei (a severităţii bolii). Clasificareaaceasta (gradul 6) permite şi o producere şi aprobare „în regim de urgenţă“ aunor vaccinuri contra pendemiei de gripă, lucru care s-a şi întâmplat în cazulgripei porcine.

   Ceea ce însă nu se preaştie este faptul că OMS împreună cu oficialii din domeniul sănătăţii,autorităţile responsabile şi producătorii de vaccinuri, lucrează încă din 2007– deci cu mult timp înainte de apariţia acestei „porcării gripale“ – la„explorarea unei largi game de metode în privinţa aprobării regulatorii avaccinurilor pandemice.“

   În conformitate cu Site-ul OMS: „Căutămsoluţii pentru a scurta perioada de timp dintre declanşarea unei pandemii degripă şi momentul în care putem asigura un vaccin eficace şi sigur contraacesteia.“ O astfel de metodă folosită în Europa este de a „conduce studiiavansate“ folosind un vaccin „mock-up“(vaccin.machetă) care conţine un ingredient activ pentru un virus de gripă carenu a circulat recent în populaţia umană.

   Când se testează astfel de vaccinuri„mock-up“, este foarte posibil ca să se lanseze un nou virus gripal înpopulaţie, cu scopul de a „mima noutatea unui virus pandemic“ şi de a „acceleraaprobarea acestuia pentru aplicare pe piaţă.“ Oficialii guvernamentali au şi altetricuri pentru a asigura pătrunderea mai uşoară pe piaţă a vaccinurilortestate, cum ar fi de exemplu: etichetarea unui vaccin cu o „nouă tulpină“ înloc de un vaccin „complect nou“. Ceea ce înseamnă că noul vaccin a fostconstruit pe tehnologia folosită pentru producerea vaccinurilor antigripalecontra gripei sezoniere, iar schimbarea tulpinii cu una pandemică se face înmod similar cu schimbarea tulpinii în cazul noilor vaccinuri sezonale pentrufiecare sezon.

   În USA, producătorii de vaccinuri nu suntobligaţi să furnizeze date suplimentare în cazul în care au deja un vaccingripal licenţat şi doresc să folosească aceleaşi proceduri de producţie pentruvaccinul pandemic. Cu alte cuvinte, ei sunt liberi să distribuie vaccinul, şiabea ulterior să introducă datele cu privire la siguranţa lui. Acest sistempoartă numele de „fast-tracked vaccines“. Adică, mai pe româneşte, vaccinurifăcute „la repezeală“. Vă surâde ideea de a încerca pe pielea Dvs. sau a copiluluiDvs. aşa ceva? Vaccinuri care nu au fost testate prin studii şi verificate? Văplace să fiţi cobai, să se facă experienţe pe sănătatea Dvs?

    Producătorul de vaccinuri GlaxoSmithKline(GSK) statutează că: „Studiile clinicevor fi limitate, din nevoia de a pune cât mai repede la dispoziţia guvernelordiferitelor ţări noile vaccinuri. Studii suplimentare vor fi solicitate şiefecuate după ce vaccinul va fi pus la dispoziţie (deci implicit după ce vă va fi administrat!)

   Iar OMS spune cam în acelaşi mod că: „Datorită timpului limitat rezultă cădatele clinice, în momentul în care vaccinul pandemic va fi administrat, vor fiinevitabil foarte limitate (puţine). Studii şi testări de siguranţă şieficacitate suplimentare vor fi făcute după ce administrarea vaccinului a fostdeclanşată.“

   Acuma,pentru toată lumea, fie adepţi sau potrivnici vaccinării contra gripei porcine,o întrebare:

Sunteţi dispuşi să vă asumaţi acest risc,pentru a evita un pericol care se dovedeşte, practic, a fi inexistent (gipaporcină fiind mai blîndă decât o gripă sezonieră anuală)?

   La ce vor folosii studiileulterioare, din moment ce vaccinul a fost deja administrat? La nimic! Poate doarca premiu de consolare!

   INFORMAŢI-VĂ, GÎNDIŢI-VĂ BINE, ŞIAPOI FACEŢI AŞA CUM CREDEŢI CĂ ESTE MAI BINE PENTRU DVS! DAR CEL PUŢIN ACUMAŞTIŢI CUM STAU LUCRURILE, AŞA CA ULTERIOR NU VĂ VEŢI MAI PUTEA PLÎNGE CĂ NU AŢIŞTIUT!   ACUMA ŞTIŢI!!!

   Trebuie să mai ştiţi că acest vaccin nu esteprodus la fel ca cele dun trecut. În scopul de a accelera cultivarea virusuluişi procesele de producţie, sunt folosite celule hepatice umane (din ficat) înlocul ouălelor de găină. Nu se poate încă ştii dacă această metodă este maibună sau mai proastă decât cea veche, în orice caz, metoda nu a mai fostfolosită în trecut, iar după cum ştiţi, teste pe subiecţi umani nu s-au făcutîncă. Vaccinaţi-vă, şi o să avem şi subiecţi umani testaţi. Gratis! Adică, moca(mock-up)!

  Deci, este un fel de ruletă rusească pe careo jucaţi cu propria voastră viaţă! (Pentru cei care nu ştiu, pe vremuri,ofiţerii ruşi, mai ales la beţie, jucau acest „joc“: lăsau în butoiul pistolului,ca cele folosite de cowboy pe vremuri, un singur glonte, închideau, învîrteaubutoiul, după care puneau pistolul la tâmplă şi trăgeau. Se nimerea ca butouisă se fi oprit tocmai cu glontele în dreptul percutorului, se cînta prohodulpentru răposat! Deci o şansă din opt să mori (din câte ştiu, butoiaşul avea 8orificii, deci pentru opt gloanţe). Chestie de fatalism rusesc îmbibat cu multăvodkă. Vă place jocul ăsta? Nu mai aveţi nevoie de pistol. Merceţi la doctor şivă vaccinaţi. Poate scăpaţi!)

   Despre celelalte ingrediente ale vaccinului,s-a vorbit deja destul: thiomersal, squalen, aluminiu, etc. Am mai vorbit şidespre faptul că atât producătorii cît şi autorităţile nu îşi asumă nici oresponsabilitate în cazul în care ceva nu merge bine. Deci în cazul în care văîmbolnăviţi ca urmare a vaccinării. Nu veţi fi desbăgubiţi nici lăcar cu un leuvechi! Că doar vaccinul este nou, fraierul e tot ăla vechi!

   Iar despre Qui bono? Adică despre cineprofită din toată povestea asta, cred că nu mai este cazul să vă spun. În oricecaz, de curând OMS a anunţat că perioada „de vârf“ a pandemiei a trecut, şi căîn toată lumea au existat circa 11.000 de decese datorate gripei porcine. Iaraici trebuie spus că în multe ţări (de exemplu Anglia) nici nu se maicentralizează datele asupra numărului de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1! În timpce doar în Germania, în anii „buni“ca să zic aşa, decedează ca urmare agripei sezoniere circa 15.000 de persoane. InstitutulRobert Koch din Berlin consideră ca fiind „gripă porcină“ orice răceală,guturai, sau strănut. Asta da pandemie! La fel ca cea din 2005 cu gripa aviară.Probabil că acuma, dacă tot avem vaccinuri d-astea „moca“, o să ne putempermite cîte o pandemie pe an. Pandemia sezonieră! Oricum, americanii anunţaserăla început circa 90.000 de posibile decese, plus 2 milioane de spitalizări.Cred că ar trebui să le-o împrumutăm pe „Mama Omida“, că la profeţii stau camprost. Doar cu făcutul de panică şi de bani se mai descurcă întrucâtva.

   OMS continuă să definească gripa porcină cafiind o afecţiune moderată, care în marea majoritate a cazurilor nu necesităspitalizare, sau îngrijire medicală deosebită. Necesită doar ţepe!

Sursa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/09/03/WHOAdmits-

to-Releasing-Pandemic-Virus-into-Population-via-MockUp-

 

   În consecinţă,astăzi (30.12.2009) mediiile de presă germane anunţau decizia landurilorfederale de a da jumătate din vaccinuri înapoi producătorilor. Iniţial a fostachiziţionată o cantitate suficientă pentru 30% din populaţia Germaniei. Dacăjumătate din această cantitate se doreşte acuma a fi returnată producătorilor,înseamnă că cel mult 15% din populaţia Germaniei a „luat ţeapă”. Glorioasăpandemie!

   Se ridicădesigur şi o serie de probleme legate de contractele încheiate anterior cu respectiveleconcerne farma. Aşa ca (cea de a doua ştire a zilei de azi) este că Ministerulpentru dezvoltare german, care se ocupă cu precădere de proiectele de ajutorarea ţărilor în curs de dezvoltare, a primit o solicitare din parte unor ţărisărace, cum ar fi printre altele Republica Moldova, pentru a primi „moca”vaccinuri „moca”. Ceea ce chiar s-ar putea întâmpla, căci nu prea îi văd eu pecei de la GlaxoSmithKline sau Novartis să accepte să-şi ia ţepele înapoi. Oricumla anul nu mai sunt bune de nimic, pentru că o să ne fericească OSM cu o nouăpandemie, pandemia măgărească!

   Şi uite aşa maiînvaţă omul un pic de zoologie!

 

Iată în continuare ce se poate citi peSite-ul EMEA (din păcate doar în engleză):

http://www.emea.europa.eu/htms/human/pandemicinfluenza/mockup.htm

 

 EMEA pandemicinfluenza preparedness

Influenza vaccines

Inthe event of an outbreak of pandemic influenza, vaccines would be essential toprotect the public against the disease. Normal flu vaccines, which are designedto protect against seasonal flu, are not intended to be used during a flupandemic. Instead, special pandemic flu vaccines are developed to build up someprotection against the pandemic virus in people who have not yet been exposedto it.

Untilthe pandemic starts, however, the strain of flu virus that will be involved isnot known. Therefore, pandemic flu vaccines can only be prepared once a pandemichas started and the strain of flu virus responsible is identified.

Twotypes of vaccine have been developed to deal with possible future pandemics:mock-up vaccines and pre-pandemic vaccines.

Mock-upvaccinescontain a strain of the influenza virus that has been specifically chosenbecause the population has never been exposed to it. During a pandemic, theWorld Health Organization formally identifies the virus strain causing thepandemic, and makes it available for vaccines to be developed. Companies arethen able to use this official strain to prepare a strain suitable for fightingthe pandemic that can replace the original strain in the ‘mock-up’ vaccine.Because the company has already carried out studies on the mock-up vaccine, itcan predict how people will react to the vaccine when the strain causing thepandemic is included. This will shorten the time for a new vaccine to be madeavailable to prevent the spread of the pandemic.

Pre-pandemicvaccinesare intended for use before a pandemic to protect against a strain of flu thatis expected to cause a future pandemic. The pre-pandemic vaccines currentlyavailable contain the influenza virus type A/H5N1 (‘bird flu’) because healthexperts expect this strain to cause the next influenza pandemic.

Incontrast, seasonal vaccines contain virus strains that cause seasonal influenzaand not pandemic influenza. Each year, the World Health Organization (WHO)makes recommendations on which flu strains should be included in vaccines forthe upcoming flu season.

Pandemic influenza vaccines centrallyauthorised in the EU

Clickon the name of each medicine in the table below to review its European publicassessment report (EPAR

Vaccines developed for pandemic influenza

Mock-up vaccines

Pre-pandemic vaccines

QUESTIONSAND ANSWERS ON ‘MOCK-UP’ PANDEMIC FLU VACCINES

To preparefor a potential influenza (flu) pandemic in the European Union, the EuropeanCommission, together with the European Medicines Agency (EMEA), developed anovel European procedure in 2003. This procedure allows manufacturers to gainan authorisation for a ‘mock-up’ vaccine before a flu pandemic has occurred.

What is a flu pandemic?

A flupandemic is a rare but recurrent event. It occurs when a new type (strain) offlu virus emerges that can spread easily from person to person. It is differentfrom the normal ‘seasonal’ flu, because the strain is new, and because peoplehave no protection (immunity) against it. Because of the lack of immunity, thevirus can spread widely. The consequences of a flu pandemic can be serious, interms of public health and economic costs.

Threepandemics occurred during the 20th century: ‘Spanish influenza’ in 1918, ‘Asianinfluenza’ in 1957 and ‘Hong Kong influenza’ in 1968.

Can fluvaccines be used during a flu pandemic?

The spreadof infection during a pandemic can be controlled using a number of measures,including the use of vaccines and antiviral medicines. However, normal fluvaccines, which are prepared to protect against seasonal flu, are not effectiveduring a flu pandemic. Instead, special pandemic flu vaccines would need to beused, in order to build up some protection against the pandemic virus in peoplewho have not yet been exposed to it. This can help to slow down the spread ofthe pandemic.

Until thepandemic starts, however, the strain of flu virus that will be involved is notknown. Therefore, pandemic flu vaccines can only be prepared once a pandemichas started and the strain of flu virus responsible is identified.

Is there a way to speed up the availability of pandemic fluvaccines?

Yes, thereis. The new European procedure, which was established by the Commission andimplemented by the EMEA, allows manufacturers to gain an authorisation for a‘mock-up’ vaccine before a pandemic has occurred.

A mock-uppandemic influenza vaccine is a vaccine that mimics the future pandemicinfluenza vaccine in terms of its composition and manufacturing method.However, because the virus strain causing the pandemic is not known, themock-up vaccine contains another flu strain instead. This is a strain that isnot circulating in humans, and to which humans have not been exposed in thepast. This enables the company to test its vaccine in preparation for any flupandemic that may occur in the future, by carrying out studies with the mock-upvaccine that predict how people will react to the vaccine when the straincausing a pandemic is included.

What documentation does the company need to present to the EMEA tosupport an application for a mock-up vaccine?

The EMEA’s scientificcommittee, the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP), looks atdata on the methods used to make and test the mock-up vaccine, as well as theresults from studies of the vaccine tested in healthy people. This informationcovers the immunogenicity of the vaccine (its ability to make the immunesystem, the body’s defence mechanism, produce antibodies against the virusstrain), as well as its safety (side effects). The documentation also containsa ‘risk management plan’ that details what will be done to monitor the safe useof the vaccine in a pandemic.

What are the next steps?

Theobjective behind a mock-up vaccine is to have a marketing authorisation(licence) in place, which can be changed quickly in the event of a pandemic toinclude the responsible virus strain, once it has been identified. The mock-upvaccine itself is not expected to be used or stockpiled (stored for use in thefuture) before the outbreak of a pandemic.

Once apandemic has started, the company will first include the pandemic flu strain inthe vaccine. It will then apply for a variation (a change to the vaccine’smarketing authorisation) by supplying full information to the CHMP on thevaccine including the new pandemic flu strain. Once the variation has beenapproved and been granted a marketing authorisation by the European Commission,the vaccine will be available for use. This variation will be processed quickly- normally within a few days - as most of the data on the pandemic flu vaccinewill already have been reviewed during the assessment of the mock-up vaccine.

When will the pandemic vaccine be available?

Once theflu strain causing a pandemic is known, it takes about 12 weeks to prepare asuitable vaccine, as the viruses need to be grown in live cells, such as hens’eggs.

After thefinal vaccine is ready, decisions on who should receive the vaccine, and whenthey should receive it, will be made by the government in each European UnionMember State.

 

 Iarmai jos puteţi descărca documentaţiile oficiale, în lb. română, preluate de peacelaşi Site, EMEA, a vaccinurilor Celvapan, Daronrix, Focetria şi Pandemix, avaccinului pre-pandemic Prepandrix, precum şi a celebrului medicament contragripei porcilor înaripaţi, Tamiflu.

                                               Qui bono