Măreţele succese ale medicinei  alopate - medicamentele ucigaşe
articol preluat de pe:

http://www.amosnews.ro/Medicamentele_care_ucid_-282720

http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=4755:medicamente-ucigase&catid=29:sntate&Itemid=35

Va prezentam in acest articol o serie descandaluri in care industriile farmaceutice din intreaga lume au fost implicatede-a lungul timpului si denumirile unor medicamente care au ucis mii de oameni.In cazul fiecarui astfel de medicament precizam daca este comercializat in Romania si eventual de ce companiesi sub ce denumire (daca aceasta este modificata fata de cea originala).
Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase depe piata in unele tari. Cu toate acestea ele continua sa fie comercializate inalte tari. Romania este o buna piata de desfacere pentru multe medicamentecriminale interzise in alte state.
Efecte secundare grave inseamna moarte si boli severe datorate medicamentelorrespective. In general, din punct de vedere legal, numai moartea sau vatamarilemajore ale sanatatii celor care au folosit un anumit medicament  pot duce la interzicerea acestuia.  Rareori se ajunge la interzicerea unuimedicament  datorita unor simptome  considerate „minore” si aceasta se face deregula abia dupa decenii de folosire.
Iresponsabilitatea, cinismul si lacomia dupa castiguri a celor care detincompanii din industria farmaceutica sunt atat de mari, incat chiar si incazurile de interdictie, medicamentele continua sa fie fabricate si vandute maideparte in alte locuri pe glob. Aceasta deoarece interdictia ramane valabiladoar in tara in care exista “victime recunoscute” si in care autoritatileresponsabile au luat masuri. Prin urmare, medicamente interzise in Anglia sauGermania se vand mai departe in SUA, Africa sau alte tari si invers. Deciindustria farmaceutica vinde mai departe substante care produc boli si moarte,desi SE STIE foarte bine acest lucru.
Industria farmaceutica este interesata sa vindece oamenii, ori mai degraba sacastige cat mai multi bani din vanzarea de medicamente?
Zeci de medicamente sunt scoase de pe piata anual datorita efectelor secundaregrave.
Un prim exemplu este siropul de tuse cu Clobutinol. Acesta, dupa ce a fostfolosit intens timp de peste 40 de ani, a fost interzis in 2007, constatandu-se ca produce dereglari ale batailor inimii. Iata cateva dintre numele sub carea fost folosit: Silomat, Clobutinol, STADA, Tussed, Rofatuss, Nullatuss.
In Romania medicamentul Silomat pe baza de Clobutinol, produs de catre companiaBoehringer Ingelheim a fost disponibil in farmacii fara prescriptie medicalapana in 2007. Apoi acesta a fost retras de pe piata si in tara noastra, in urmaunei directive a Agentiei Europene pentru Evaluarea Medicamentelor.
Medicamente vechi, care sunt in circulatie de decenii si nu au fost supuseniciunui test, se vand mai departe in unele tari, desi acolo unde au fosttestate au fost interzise. Pana in anul 1978 industria farmaceutica nu eranevoita sa probeze in vreun fel ca medicamentele au efectele mentionate inprospecte. De atunci incoace se arata – cu niste teste pe animale, teste carede fapt nu dovedesc nimic – ca medicamentele au efect asupra animalelor. Maiprecis ca animalele nu mor imediat cand aceste medicamente, facute de faptpentru oameni, le sunt date cu forta in conditii total nenaturale. Doar catestele pe animale nu au absolut nicio valoare stiintifica.
Scandaluri socante legate de medicamente:
* Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, aucis in anii ‘60 in jur de 3500 de pacienti. Cu toate acestea el secomercializeaza in continuare in tara noastra si este prescris in diverseafectiuni ale inimii.
* Medicamentul Stilbestrol a fost dovedit ca producand tumori uterine si mamarela femei si a fost scos de pe piata in unele tari europene. In Romania esteprodus si comercializat de patru companii farmaceutice: Amniocen, Farmacom,Imedica, Mediplus Exim.
* Un scandal legat de cunoscutul Paracetamol a avut loc in Anglia in 1971. 1500de pacienti au fost internati in spital in dupa ce au luat Paracetamol. Cei maimulti au avut probleme si mai mari in spital din cauza tratamentului ulterior.
* In SUA medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte.
* Somniferul Contergan a facut ca zeci de mii de copii sa se nasca degeneratifizic. In Germania, in anul 1958 producatorul acestui „medicament” a trimispeste 40.000 de scrisori la doctori convingandu- i ca acesta este cel mai bunsomnifer pentru gravide si mame care alapteaza copii. In ciuda scandaluluilegat de Contergan concernele farmaceutice au continuat sa vanda otravuri lagravide si copiii. In 1978 s-a facut cunoscut public ca medicamentele Primodos,Amonorn, Duogynon, Bebendox si Bendectin au condus la malformatii ale noilornascuti.
* In 1970 au fost scoase de pe piata tranchilizantele Pronap si Plaxin pentruca produceau moartea noilor nascuti.
* Trilergan a fost confiscat de politie in 1975 in Italia pentru ca produceahepatita (deci hepatita nu vine neaparat de la un virus, asa cum se crede).
* Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras in 1976 de pe piata, dupa ces-a constatat ca duce la pierderea constiintei. Acest medicament secomercializeaza in continuare in Spania.
* In 1979 a fost recunoscut in mod oficial ca Valium creaza dependenta, chiarsi in doze mici. Mai mult de 15% din americanii adulti luau regulat Valium.
* Inhibitorii de apetit Preluin si Maxiton au fost scosi de pe piata inGermania dupa ce s-a constatat ca afectau grav inima si sistemul nervos.
* Medicamentul pentru afectiuni ale inimii Eraldin, prescris intre 1970 si 1975la un numar de peste 100.000 de britanici, a cauzat daune la ochi si intestine,precum si numeroase decese. Eraldin exista in farmaciile romanesti.
* S-a constatat ca antinevralgicul Phenacitin, care s-a vandut in lume sub 200de nume diferite, impiedica functia rinichilor, chiar distrugandu- i complet,produce  tumori la rinichi si distrugeglobulele rosii din sange. Un alt antinevralgic, Amydorphirin a fost interzisin peste 160 de tari (nu in toate, in multe se mai vinde inca) fiindcaimpiedica formarea celulelor albe din sange, ceea ce conduce la moarte.Antinevralgicele si antireumaticele Tanderil si Butazoludin (Ciba-Geigy) aucondus in intreaga lume la moartea a peste 10.000 de pacienti.
* Unul dintre cele mai populare medicamente din Romania , algocalminul, esteunul dintre cele mai otravitoare remedii de pe piata. Algocalminul esteinterzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restulstatelor. Medicii spun ca medicamentul poate provoca o boala fatala, caredistruge celulele din maduva osoasa, aflate in stransa legatura cu celulelesangvine. Din cauza lipsei de informare, romanii profita de pretul accesibil almedicamentului, cumparandu-l  la scaralarga, chiar daca in tari precum Belgia, acesta este trecut la categoriaotravuri.
* In 1978 medicamentul complet nefolositor Oxichinolin, prescris in problemedigestive, a provocat un scandal mondial: peste 30.000 de oameni au orbit orile-au paralizat  picioarele dupaadministrarea sa. Acest medicament a provocat si numeroase decese (peste 1000numai in Japonia).
* In 1977 a fost retras de pe piata Phenformin, un medicament pentru diabetici,dupa ce facuse peste 1000 de victime in fiecare an!
* Rasperpin, medicament impotriva hipertensiunii, creste de trei ori riscul decancer la san, creeaza cosmaruri si depresii si se banuieste ca produce tumorila creier, la hipofiza, la piele, la ovare si la uter.
* New York Post a scris ca peste 852 pacienti carora le-a fost injectatmedicamentul pentru inima Epinepheren au decedat.
* “Daily Telegraph” a facut cunoscut in 1983 ca anestezicul Hypnomidate acondus intr-un spital de urgenta din Glasgow la o crestere rapida a deceselor.Medicii au refuzat insa sa publice numarul deceselor in randul celor care auurmat tratamentul cu acest medicament. In Romania inca se mai foloseste inspitale, anestezic  administrat casolutie injectabila.
* In 1983 au fost publicate in Suedia dosare secrete de la firma Ciba-Geigy dincare reiese ca concernul era informat de moartea la peste 1182 presoane dincauza antireumaticului Butazolidin si Tanderil. Dupa alte surse cifreleadevarate ale deceselor din urma acestor medicamente este de peste 10.000. Lanoi in tara se comercializeaza inca Tanderil ca medicament  antireumatismal.
* New York Times a scris in 1984 ca medicamentul Selacryn 1980 a fost retras depe piata dupa ce au fost recunoscute peste 510 cazuri de distrugere a ficatuluisi de moarte.
* Dupa ziarul Guardian din 4 ianuarie 1985, medicamentul impotriva infectiilorcu ciuperci Nizoral a condus la 5 decese si la 77 de cazuri grave de boala.
* In martie 1985 ziarul Neue Presse, a raportat ca Fansidar, medicament  impotriva malariei, a condus la boli de pielegrave, cu pericol de moarte. In Romania medicamentul este recomandat de mediciiparazitologi pentru tratarea toxoplasmozei. Se comercializeaza in farmacii.
* In iulie 1985 ziarul Guardian scrie ca somniferele Largactil au fost scoasede pe piata pentru ca au condus la disfunctii grave ale creierului. Substantacunoscuta si sub numele de largactil sau torazina este un neuroleptic de vechegeneratie, utilizat inca in unele spitale de psihiatrie. Acesta are efectedezastruoase asupra organismului. Cifra victimelor se ridica la un milion deoameni care s-au imbolnavit de dischinezie, dereglari ale aparatului locomotorsau au pierdut pentru totdeauna capacitatea de a controla muschiul limbii sauintregul corp.
* In decembrie 1985 concernul Ciba-Geigy a fost pus in situatia de a recunoastepublic ca a falsificat datele de la 46 de antibiotice si de la alte medicamenteatunci cand au fost cerute de Ministerul Sanatatii.
* In mai 1985 autoritatile din SUA si Marea Britanie au interzis prescrierea dehormoni  care stimuleaza cresterea,pentru ca pacientii care ii folosesc  seimbolnavesc  de infectii nevindecabile,chiar la multi ani dupa aceea. Hormonii respectiv au fost obtinuti din creierulmortilor!
* In decembrie 1985 Guardian a raportat ca antidepresivele Merital siNomifensin produc  oprirea rinichilor,anemie si pneumonie. Nomifensin este prescris in Romania in cazurileconsumatorilor de droguri. Tot in decembrie 1985 acelasi ziar a raportat capeste 2000 de oameni s-au imbolnavit din cauza medicamentului Feldenadministrat pe cale rectala. Acest medicament se gaseste azi in farmaciileromanesti. 77 de pacienti au murit, aproape toti din cauza ruperii sisangerarii intestinelor. Concernul Pfitzer (producatorul Viagra) a declarat casi mai inainte ca acest medicament este „suportat bine” de pacienti.
* Vaccinul HEXAVAC folosit din anul 2000, cu care au fost vaccinati deja 1,5milioane de copii in Germania a fost scos in anul 2005 de pe piata fiindca „nufunctioneaza cum s-a asteptat si nu ofera protectie”. Asta e declaratiaoficiala, probabil ca producea boli sau moarte evidenta. Mortii si cei ramasibolnavi pe viata din cauza vaccinurilor nu prea apar in presa.  Si in Romania a fost folosit acest vaccin,dar acum este retras de pe piata.
* Vaccinul impotriva bolilor create de capuse, TicoVac, singurul vaccin deacest gen pentru copii, a fost scos in 2006 de pe piata fiindca producea febraputernica si efecte secundare masive.
* Medicamentul Vioxx al Firmei Merck pentru artroza si dureri la incheieturiluat de peste 120.000 de pacienti in Germania a fost scos in octombrie 2004 de pe piata fiindca producea  atac de inima si boli de inima. Desi firmastia de efectele negative cauzate de acest medicament cu mult timp inainte, nuau retras medicamentul de pe piata decat in 2004, la presiunea autoritatilor.Acest medicament a fost retras si de piata romaneasca.
* Antiinflamatorul Prexige al companiei Novartis impotriva artritei a fost scosde pe piata in august 2007 fiindca mai multi pacienti au murit dupa ce l-auluat. Medicamentul Bextra pentru artrita de la Firma Pfizer a fost scos de pepiata in 2005 din cauza riscului major de atac de cord si congestie cerebrala.Aceste medicamente nu au autorizatie de punere pe piata in Romania .
* Zelmac, medicament  impotrivaafectiunilor digestive, care se vinde in Romania la ora actuala, produs decompania Novartis, a fost scos de pe piata in Germania in aprilie 2007, desinici macar nu fusese aprobat inca, fiind folosit ilegal de catre doctori inscopul testarii lui pentru industria farmaceutica.
* Un scandal foarte mare cu multe victime: Lipobay, un medicament care scadecolesterolul, a fost scos in 2001 de pe piata. Acesta cauzase sute de decese.Concernul Bayer, care l-a produs a fost dat in judecata de peste 1000 de oridatorita acestui medicament.
* Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormonitiroidieni la pacienti cu hipotiroidie a fost scos de pe piata in Germania in2005. In Romania in continuare este prescris de medici si se gaseste infarmacii.
* Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsicalergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice afost scos in 2006 de pe piata in Germania , din cauza efectelor secundare. InRomania se gaseste in farmacii.
* Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata in mai multe tari europene.In Romania se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit intratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea sitratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange.
* Tenuate Retat – un medicament care scade pofta de mancare, a fost scos de pepiata in Germania in anul 2000.
* Merzol, medicament pentru alergie solara a fost scos de pe piata in 2005 dincauza efectelor secundare grave.
* FDA a recomandat in 2000 firmei Glaxo-Wellcome sa scoata de pe piatamedicamentul Lotronex pentru intestine, din cauza mortii unor pacienti care auluat acest medicament.
* Exanta, bazat pe substanta Ximelatragan si aprobat din 2004 impotrivatrombozelor a fost scos de pe piata in februarie 2006 in Germania din cauzaefectelor negative grave asupra ficatului. Acest medicament nu a fostcomercializat la noi.
* Trovan, antibiotic, a cauzat morti si vatamari grave, astfel incat a fostscos de pe piata dupa un singur an de zile. Desi la testele dinainte deaprobare se constatase ca Trovan dauneaza ficatului, Firma Pfizer nu aconsiderat ca este periculos. Comentariul Firmei: „Trovan a fost cel mai binetestat medicament de pe piata, cu mult mai bine decat penicilina de exemplu”.Oare cati morti si bolnavi creeaza medicamentele care nu sunt testate asa debine, daca unul testat asa de bine duce la moartea pacientilor fiind interzisdupa un an? Legat de acelasi medicament, autoritatile nigeriene au dat injudecata Pfizer si acuza compania farmaceutica de implicarea in moartea unorcopii carora li s-a administrat Trovan, in perioada in care acest medicament nuera inca aprobat, in timpul unei epidemii de meningita.
* Parkinsan, medicament impotriva maladiei Parkinson, de la Firma Byk Gulden, vandutde peste 130.000 de ori pe an, creeaza dereglari mari ale ritmului cardiac,care pun in pericol viata pacientilor care il folosesc. Se cerceteaza daca vafi interzis. Firma se scuza cu citatul „Functionarea si siguranta lui au fostdovedite prin studii”.
* Despre Urethan medicii spun ca vindeca leucemia. S-a constatat insa ca elcreeaza cancer la ficat, plamani si maduva oaselor.
* Methotrexat, de asemenea impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus laanemie grava si ruperea intestinelor. In Romania este comercializat si prescrisin reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.
* Mitothan, un alt medicament impotriva leucemiei, duce la moartea rinichilorsecundari. La noi se gaseste sub numele de Lysodren si este utilizat pentrutratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale. Este produsde laboratarele Hra Pharma – Franta.
* Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializatin Romania .
* Antibioticul Kanamyzin produce insuficienta renala si ataca nervii auzului.
* Bismut, medicament prescris impotriva diareii si chiar si a constipatiei(sic!) produce intoxicatii grave. In Franta au fost cunoscute mai multe mii deastfel de cazuri.
* In 1984 ziarul Daily-Mail a reportat ca medicamentul impotriva acneei,Roacutan, medicament care se prescrie si in prezent, a condus, la jumatate dincopiii mamelor care l-au luat in timpul sarcinei, la malformatii foarte grave.Roacutan este prescris in continuare de doctorii romani.
                                                                Qui bono