Cel mai bunj joc al anului 2009 - PANDEMIA

Precis că aţi auzit, şi v-aţi şi întrebat, ceo fi aia „Pandemie“?

  Ei bine, este cel mai nou şi mai de succes joc al anului 2009, produs defirma „Pandemic & Co.“

   Este un joc de societate interactiv. Deşi aapărut abea în 2009, îl joacă toată lumea.

  Scopul jocului este de a combate cât mai eficace posibil o boalăcontagioasă, care se răspândeşte în toată lumea. Puteţi alege diferite figuride joc: medici, politicieni sau oameni de ştiinţă. Sau chair şef de marketingla un concern farma, care doreşte să-şi tripleze câştigul. Pentru un astfel derol primiţi din start 2 miliarde de Euro bonus în jetoane.

  Tabla de joc este o hartă a lumii. Pe ea se pot pune steguleţe coloratepentru răspândirea epidemiei sau pentru rata de vaccinare. Pe deasupra maiexistă şi cartele cu rezultate şi statistici. Pe ele poate figura, de exemplu,care ţară va fi următoarea invadată de epidemie, sau care va primi bonus pentrucrearea vaccinului.

   Oamenii de ştiinţă, care stau pe lista de plăţi a concernelor binesituate în joc, şi care de asemenea sunt situaţi în poziţii bune de joc (ca deexemplu consilieri pe lângă guverne, specialişti în epidemiologie, etc.)primesc extra-bonusuri. De asemenea primesc bonusuri şi politicienii care ajungsă se cocoaţe pe scaunul de Ministru al Sănătăţii sau chiar pe cel dePrim-Ministru. De fapt din acest moment aţi şi câştigat (jocul? jetoanele fraierilor?egal, aţi câştigat oricum!).

  Există mai multe trepte de dificultate a jocului. Deocamdată România seaflă la gradul de dificultate „Străin începător cu cercel“. Dar învaţă repedeşi în curând va primi un belgiug în rât, precum porcul (străinul, nu România!)

    Jocul începe la Geneva,la OMS. Apoi intră în joc figurile de politicieni. Aici este nevoie deîndemînare şi de strategie în manipularea steguleţelor şi a cifrelor statisticede pe cartonaşe, pentru a câştiga capital politic (implicit jetoane) şi aavansa în combaterea epidemiei, conform regulilor jocului. Asta înseamnă că celmai bine este să jucaţi în doi, pereche, pentru a avea randament mai bun.

   De exemplu, dacă un medicîncepe să joace pe cont propriu, şi face o mutare greşită, afirmând că nuexistă pandemie, sau că vaccinul este mai dăunător decât virusul însuşi, atuncise aplică penalizări, puncte minus, iar la următoarea reformă a sănătăţii sepierd jetoane. Multe jetoane! De fapt, în acest joc, medicii nu ar trebui săfacă nimic altceva decât să înţepe fraierii cu vaccinuri şi harta cu steguleţe.Şi totuşi ei se bagă cu plăcere în joc şi participă, atâta timp cât nu le iavreunu jetoanele, cabineteale şi licenţa.

   Apoi în joc mai aparoamenii de ştiinţă, care cu o îndemânare şi rapiditate suspectă (cum am vazuteu la târg că făceau ăia cu Alba-Neagra) crează vaccinuri. Acuma, nu areimportanţă ce anume vaccinuri. Pentru jocul nostru este egal ce fel de vaccincreaţi. Se zgâlţâie bine împreună ceva nanoparticule cu puţin mai mult mercurşi cu o priză de squalen într-un vas de aluminiu. Şi gata vaccinul. Importanteste doar ca mai târziu să primiţi Premiul Nobel pentru salvarea omenirii de lapierzanie. Pentru aşa ceva se dau multe jetoane, frumos colorate!

  Nu trebuie să vă faceţigânduri asupra responsabilităţii pe care o să o aveţi pentru efectele nedoritesau ulterioarele boli provocate de vaccin. Nu vă priveşte chestia asta, căciîntotdeauna mortul e de vină (fraierul care a rămas fără jetoane şi a ieşitdin joc!)

   Pentru a face jocul maiatractiv, puteţi să faceţi pariuri pe jetoane, ca de exemplu: Ce este maimortal, vaccinul sau epidemia? Aveţi grijă să nu pariaţi prea mult, ca să nu rămâneţi de fazan.

   Apropos, o dată cuechinocţiul de primăvară (21 Martie) va apare o nouă variantă a jocului, versiunea de primăvară 2010, maievoluată. În aceasta veţi putea alege între o nouă tulpină virală virtuală,desigur complect imprevizibilă şi invizibilă, total mutantă şi transmisibilă dela guvizi la oameni, sau un atac bioterorist cu virusuri mutate dintr-o parteîn alta (principiul Alba-Neagra), până vă apucă ameţeala şi panica.

                         Intraţi în joc! Epalpitant!

 Soarta omenirii se află în mâinile Dumneavoastră!

                                                                                                           Quibonus, qui jetonus