Medicii morţi nu mint (adevăruri mai vechi dar încăfoarte actuale)

     extrase din conferinţa susţinută de Dr.Joel D. Wallach: "Dead Doctors Don‘t Lie" din 1993; Dr. Wallace afost nominalizat pentru Premiul Nobel în 1991

Sursa: http://www.wissenschaft-unzensiert.de/med1.htm

       Stimate doamne, Stimaţi Domni, bunăseara.

  Mă aflu astă seară aici pentru a vă spunecâteva lucruri despre nutriţie. Lucruri despre care foarte probabil că nu aţiauzit, iar dacă da, în mod sigur nu le-ai pus încă în aplicare.

  Câţi dintre Dumneavoastră au copilărit într-ofermă sau la ţară? Sau aţi lucrat într-una, sau poate într-o fermă de animale?Ei, sunt câţiva! Întocmai ca şi mine. Am copilărit, prin anii 50 într-o fermădin vestul St- Louis. Părinţii mei creşteau vaci. Iar atunci când creşti vaci,este foarte important să asigiri singur şi necesarul de furaje pentru vaciletale, căci acesta este scump. Deci, aveam soia, porumb şi fân. Transportamproducţia la moară şi obţineam astfel furajele pentru vacile noastre. Maiadăugam câte ceva, dar nu ca astăzi, antibiotice şi hormoni, ci vitamine,minerale şi microelemente. Astfel procuram furajele necesare pentru vaci, carepe la vârsta de şase luni erau duse la abator.

   Ca şi copil eram foarte nedumerit: viteleprimeau elemente nutritive vitale suplimentar, ca să crească repede, mult şi săfie puternice, iar după şase luni erau sacrificate; iar noi, care vroiam sătrăim pţnă la 100 de anu fără dureri, boli şi toate cele, nu primeam astfel desuplimente. Nu prea pricepeam cum vine treaba asta. deci, l-am întrebat petata: „De ce primesc vacile suplimente nutritive, şi noi nu?“ Tatăl meu mi-arăspuns în stilul binecunoscut al fermierilor din Missouri: „Stai liniştit,copile! Primeşti mâncarea cea mai prospată şi mai bună din ţară, şi sper căeşti în stare să apreciezi asta!“ Aşa că mi-am ţinut gura şi am mâncat maideparte. Mai târziu am plecat la Universitate şi mi-am luat diploma în agronomie,în creşterea animalelor. După aceea am început să studiez medicina veterinară.Chiar din primul semestru am primit răspunsul la întrebarea pusă demult tatăluimeu. Între timp ştim cum putem prin alimentaţie împiedica apariţia bolilor laanimale.

   Dacă vrei să câştigi banii ca şi fermier,trebuie să ştii ce trebuie să faci efectiv pentru animalele tale. Deci, ca săscurtez povestea, după terminarea studiului medicinei veterinare, am plecatpentru doi ani în Africa. astfel mi-am îndeplinit un vis din copilărie şi amlucrat doi ani cu Marlin Perkins. După aceasta am primit o ofertă din parteagrădinii zoologice din St. Louis, care căuta un medic veterinar pentru unproiect special. Exista o subvenţie de 7,5 milioane de dolari din parteaNational-Institut of Health (Institutul naţional pentru sănătate) iar ceea cecăutau cei de la Zoo era un medic veterinar care să efectueze autopsii peanimalele mari, care mureau din cauze naturale. Am fost absolut entuziasmat şiam acceptat oferta. Şi întradevăr, am efectuat autopsii nu numai în St-Louis,ci şi în alte mari oraşe ca Nwe York, Los Angeles sau Chicago. Peste totsarcina mea era de a efectua autopsii pe animalele mari care mureau de moartenaturală, de bătrâneţe adică.

   Trebuia să găsesc o specia care se dovedeaextrem de sensibilă la mediul înconjurător poluat. Era începutul anilor 60 şilumea începuse să devină sensibilă la probleme cum ar fi poluarea aerului, amediului, electrosmog-ul, etc. Însă ne se prea ştia exact cum trebuieştereacţionat şi cercetat în direcţia aceasta, de aceea eu primisem însărcinareasă caut o specia animală care reacţiona sensibil la poluarea mediului. Urma caaceastă specie să fie folosită în sensul în care pe vremuri era folosit canarulde către lucrătorii din mină. Dacă în subteran existau emanaţii de metan, întţileşina canarul, iar minerul avea încă timp să fugă din faţa pericolului.

   Într-o perioadă de timp de 12 ani amefectuat 17.000 de autopsii la peste 450 de specii de animale diferite. Pedeasupra şi 3.000 de autopsii la oameni care trăiseră în preajma grădinilorzoologice. Iar ceea ce am constatat în aceşti ani a fost că: fiecare animal şifiecare om care murise de o moarte naturală, murise în fapt datorită uneideficienţe nutritive (deficienţe alimentare). Chestia asta m-a fascinat. Şiştiţi ceva, astfel s-a închis cercul înapoi către vacile hrănite cu suplimentţinutritivi, din copilăria mea. Fiecare moare datorită unei deficienţe nutritive,iar acest lucru se putea dovedii prin autopsii, chimic cât şi biologic.

   Am scris 75 de articole ştiinţifice pe temaasta, şi 8 cărţi, dar n-am reuşit să sensibilizez pe nimeni în privinţanutriţiei. Astfel că m-am reîntors la Universitate şi am studiat medicinaumană, pentru a putea ca tot ce învăţasem din medicina veterinară în aceşti anisă pot pune în practică la pacienţii mei. Iar pacienţii mei au fost uimiţi – eunu – căci funcţiona. Am avut timp de 12 ani un cabinet în Portland, Oregon, iarceea ce doresc să vă prezint astă-seară, este un rezumat al experienţei meledinaceşti 12 ani, în care am aplicat la pacienţii mei umani aspecte ale nutriţieişi suplimenţilor nutritivi. Chiar şi dacă veţi vace numai 10% din cele ce veţiauzi astăzi aici, veţi economisi o grămadă de bani şi de nepăceri, şi veţi maitrai încă mulţi ani. Şi tot aastfel, dacă nu veţi face nimic, nu veţi obţinenimic din toate acestea. Deci, Doamnelor şi Domnilor, făceţi ceva.

   Am să vă spun ce puteţi face pentru a rămâneactivi până la o vârstă înaintată. Convingerea mea este că durata normală avieţii omeneşti este între 120-140 de ani. Există cel puţin 5 culturi în careoamenii pot atinge această vârstă. Una este cea tibetană. Apoi în Bangladesh,estul Pakistanului, cultura Hunza. În fosta Uniune Sovietică georgienii, desprecare s-a crezut mereu că trăiesc mult datorită celebruluzi lor iaurt. Dar înaceaşi regiune mai sunt gelebri pentru longevitate şi armenii precum şi azerii.În emisfera sudică, în Anzii ecuadorieni trăieşte un trib de indieni la care deasemenea longevitatea este un lucru firesc; iar în sudul Perului pe lîngăTiticaca se întâlnesc des indieni care au în jur de 120 de ani.

    Nu de mult a decedat cea mai bătrânăpersoană din USA, Margret Steech din Redford, Virginia, în vârstă de 115 ani. Adecedat din cauza unei căzături  în urmacăreia fractura produsă a cauzat complicaţii.

   Deci nu ca urmare a nutriţiei deficitare? Bada, în fapt, ca urmare a unui deficit de calciu în organism. Ea nu suferea deinimă, nu avusese cancer, nici diabet sau alte afecţiuni. A decedat la 3săptămâni după ce căzuse, ca urmare a insuficienţei de calciu în organism. Pelângă aceasta fiica lui Margret a declarat că aceasta avea o „dependenţă dedulciuri“. Afecţiunea poartă numele de Pica, şi se manifestă prin dorinţafrecventă de zahăr şi/sau ciocolată. Ceea ce în fapt este un semn că în organisexistă o deficienţă ce crom şi vanadium.

   În lumea a treia, în Nigeria, un şef de triba decedat la vârsta de 126 de ani, iar una dintre nevestele lui a declarat căavea încă toţi dinţii în gură. Şi este de presupus că şi alte funcţii alecorpului erau în „stare de funcţionare“. Iar un nobil din Siria a murit în1993, la vârsta de 133 de ani, după ce la vârsta de 80 de ani se căsătorisepentru a patra oară iar la peste 100 de ani devenise din nou tată (în total denouă ori cu cea de-a patra soţie). Charlie Chaplin a murit la 94 de ani. Deci,speranţe există, nu?

    Dacă doriţi să trăiţi 120 sau 140 de ani,trebuie să aveţi grije la două lucruri:

să nu cădeţi în vreogroapă

să nu călcaţi pe vreomină

   Înţeleg prin asta să nu faceţi prostii:fumatul, băutul, stressul, riscurile inutile, alimentaţia deficientă, etc. nuvă vor ajuta să atingeţi o astfel de vârstă. Iar la punctul doi, prin a „nucălca pe o mină“ înţeleg şi a evita să vă consultaţi medicul.

   Grupul de avocatură Ralph Nader a datpublicităţii în ianuarie 1993 un studiu desfăşurat pe parcursul a trei aniasupra cauzei deceselor din spitalele americane: 300.000 de americani mor înfiecare an în spitale ca urmare a greşelilor medicale. În rezultatele studiuluise foloseşte conştient termenul de „omorâţi“ prin proeduri medicale false sauprin dozaje greşite ale medicamentelor. Pentru a înţelege mai exact ce anumeînseamnă 300.000 de persoane decedate, ar trebui să ne gândim la faptul că întimpul răszboiului din Vietnam au murit în 10 ani 50.000 de soldaţi! Şi aici nereferim la o categorie de persoane (soldaţi) care se află în faţa unui riscevident, acela de a fi omorâţi de adversari.

   Împotriva războiului din Vietnam auprotestat milioane de oameni. În schimb în cealaltă categorie „adversaurl“,plătit din bani contribuabililor (şi asta de bunăvoie), elimină 300.000 pe an,fără a ieşi nimeni în stradă pentru proteste. Nu există nici măcar un singurafiş pe care să stea scris: Feriţi-vă de medici!

     Îngrijiţi-vă singuri! Dacă ajeţi grije săevitaţi riscurile, nu va fi nevoie de nici un medic, căci nu veţi avea nici oboală pe care acesta să o terapieze „fals“!

     Avem nevoie de 91 de substanţe înalimentaţia noastră zilnică. Şi anume, 60 de minerale, 16 vitamine, 12aminoacizi esenţiali, şi 3 acizi graşi esenţiali. Dacă unele dintre acestealipsesc, în timp va apare un deficit. În presă apar mereu articole asuprasubstanţelor vitale, iar aceasta nu pentru că medicii consideră aceste lucrurifoarte importante, ci pentru că aceste lucruri se vând bine. Articolul meupreferat a apărut în magazinul „Time“ din 06.04.1992. În articol (Adevărataputere a vitaminelor – cercetările au arătat că ele pot preîntâmpina cancerul,bolile cardiace şi îmbătrânirea“) sunt şase pagini cu aspecte pozitive şi doaruna cu aspecte negative. Aceasta provenea de la un medic care spunea că :„....înghiţitul vitaminelor nu ajută la nimic. Primim tot ce avem nevoie prinalimentaţia noastră zilnică. Dacă mă întrebaţi pe mine, vitaminele sunt doarurină scumpă“. Adică, tradus în limbajul nostru, al celor din Missouri: „văpişaţi banii la closet.“  Acuma, euprefer să arunc un Euro sau doi la closet, sub formă de vitamine, decât să-iplătesc medicului vila şi Mercedesul. 

    Până la cel de-al doilea război mondial,investise 80 de milioane de dolari în sănătate, iar acuma s-a ajuns la 1,2trilioane! Dacă s-ar aplica aceleaşi tarife din medicina umană şi în medicinaveterinară, un Hamburg ar costa 200 de Euro! Pe de altă parte însă, dacămăsurile de prevenţie folosite în medicina veterinară ar fi aplicate şi în ceaumană, atunci asigurarea de sănătate lunară ar fi de cel mult 10 Euro. Crd căacuma, după ce v-am facut bogaţi, stimaţi medici, este cazul să observaţi că nesunteţi datori, şi anume nu numai cu cele mai noi produse ale industrieifarmaceutice, ci şi cu studii asupra medicinei ortomoleculare. După care artrebui să-i lăsaţi pe oameni să hotărască singuri cu ce au de gând să seîndoape, cu chmicale şi toxine, sau cu substanţe vitale.

    Dacă un producător e automobile lansează pepiaţă un model cu defecte de construcţie, este obligat să „cheme“ maşinileînapoi şi să remedieze defecţiunea. Medicina alopată omoară doar în America300.000 de persoane anual, şi nimeni nu are nimic de spus? Nici un protest?

    De exemplu ulcerul! Mulţi dintreDumneavoastră au auzit spunându-se că stressul provoacă ulcer. Dar, ce se spuneacuma? Că este provocat de Helicobacter pilori! Dar medicii veterinari ştiaudeja de 50 de ani că ulcerul la păorci este provocat de Helicobacter pilori. Şide asemenea ştiau că acesta poate fi vindecat cu unmicroelement pe nume„Wismuth“! Mai nou şi National Institut of Health spune că ulcerul poate fivindecat, şi anume printr-o combinaţie dintre Wismuth şi Tetraciclină. Deci,hotărâţi singuri cât vreţi să plătiţi, câţiva dolari sau o terapiecostisitoare, eventual chirurgicală!

   Care este boala care produce enorm de multedecese, aflată pe pocul doi în lista afecţiunilor mortale? Cancerul, desigur.Deja în 1992 în cadrul unui studiu efectuat de National Cancer Institut şi deHarward Medical Schools-a constatat că există alimentaţie anti-cancer. Studiuls-a desfăşurat în China, într-o regiune unde mortalitatea datorată canceruluiera foarte mare. În cadrul studiului au fost cuprinşi 290.000 de probanţi. Înce consta studiul? Probanţilor li s-a administrat zilnic o cantitate dublă devitamine decât cea prescrisă prin regulile RDA (un fel de asociaţie care seocupă de problema nutriţiei), ceea ce era , chiar şi aşa dublu, o cantitatemică. De exemplu un grup primea 120 mg de vitamina C, în loc de 60 mg cât eraprevăzut în standardele oficiale.

   Un domn pe nume Linus Pauling (dublu laureatcu premiul Nobel) susţinea că în cazul în care doriţi să preântâmpinaţi uncancer, trebuie să luazi zilnic 10.000 mg de vitamina C. Zâmbiţi? Păi să vedem.Toţi medicii contemporani cu Paulig sunt morţi, iar astăzi Pauling este învârstă de 94 de ani, şi lucrează 7 zile pe săptămână cîte 14 ore pe zi.

    Deci probanâii au primit cantitate dublă,şi nu s-a întâmplat nimic. Cantitate dublă a fost administrată şi din vitaminaA despre care se spune că ar fi otrăvitoare, şi tot nimic. La fel şi la zinc,molibden sau riboflavin. Doar într-o anumită grupă de probanţi s-a obţinut unsucces remarcabil: la grupa care primise o combinaţie de vitaminaE,Beta-Carotin şi selen, în dozaj triplu faţă de cel prevăzut legal. (Cred căvă este clar că acest „prevăzut legal“ este întenţionat stabilit de madici a fiatât de mic încât să nu aibe eficacitate, pentru a putea spune că... aruncămbanii la closet). Într-o grupă probanţii au primit selen într-o cantitate dublătimp de 5 ani. Rezultatul? Mortalitatea generalî s-a redus cu 9%. Cea cauzatăde cancer s-a redus cu 13%, iar în cazul cancerului de stomac şi esofag (foartefrecvent în regiunea respectivă) mortalitatea a scăzut cu 21%. Oare de ce nusuntem informaţi de medicii noştri şi asupra acestor aspecte, astfel ca să neputem singuri forma o imagine amplă asupra posibilităţilor terapeutice?
   O altă poveste drăguţă este aceea aartritei, şi este descrisă de către Harward School şi de Boston VeteranHospital într-un articol publicat în 24 Septembie 1993, sub titlul (Cartilajulde găină micşorează durerile şi inflamaţiile pacienţilor bolnavi de artrită“.Deci, ce au făcut medicii? Au luat pacienţi care nu mai răspundeau la nici omedicamentaţie standard (cortizon şi toate celelalte). Singura şansă pe care omai aveau aceşti pacienţi era operaţia.

   Cercetătorii de la Harvard au căutatpacienţi voluntari, care erau dispuşi să mai rabde durerile încă trei luni,amânâduli-se operaţia. În total s-au oferit 29 de persoane ca şi voluntari.Terapia consta în administrarea unei linguriţă plină-vârf cu cartiaj de găină odată pe zi. Poate că iarăşi o să zimbiţi! Ei bine, după 10 zile, toţi pacienţiinu mai aveau dureri. După 30 de zile puteau să deschidă capacul unui borcan cucastraveţi (închis în vacuum) după ce înainte nu puteau ţine în mână nici măcarun creion. Iar după trei luni toţi pacienţii aveau tioate articulaţiile încomplectă stare de funcţionabilitate.

   Deci, după trei luni de zile, cartilajul degăină funcţionase ca şi un medicament. Ba chiar mai eficace decât celecunoscute, şi mult mai ieftin ca preţ. De unde rezultă că folosise un noumedicament: cartilaj de găină! Deci atenţie să nu iontraţi în conflict cu legeamedicamentelor, atunci când, mâncând găină, roadeţi şi capetele cartiaginoaseale oaselor. Căci s-ar putea spune că practicaţi ilegal medicina (fărălicenţă).

   Cam acelaşi lucru s-ar putea spune şi atuncicând mâncaţi usturoi sau ceapă, morcovi sau varză, când folosiţi condimente,fructe, nuci, etc. etc. Nu-i aşa că nici nu aţi bănuit cât de buni medicisunteţi? Atenţie însă să nu vă reclame vreun medic alopat că practicaţimedicina fără licenţă, că ajungeţi în puşcărie!

   Surse ideale de carilaj sunt de exemplugelatina sau catilajul de rechin.

   Toată lumea a auzit de Alzheimer, nu? Acum50 de ani, pe vremea când eram un puştan, nu exista aşa ceva. Este o boalănouă, şi încă una „mare“. Aproape fiecare a doua persoană peste 65 de ani esteatinsă de această afecţiune. Unele persoane chiar înainte de această vârstă.Doar că deja de acum 50 de ani medicii veterinari ştiau cum să prevină astfelde afecţiuni. Cu o doză mare de vitamina E amestecată cu ceva ulei din plante(datorită solubilităţii vitaminei E în ulei). Este o nebunie totală.

    Căci în Iulie 1992 Universitatea din SanDiego, California a dat publicităţii un studiu în care se arată că vitamina Ediminuează efectele Altheimer (pierderea memoriei). De unde rezultă că medicinaalopat-pasteurizată umană este în urma medicinei veterinare cam cu 50 de ani!Poate că nici n-ar fi rău, data viitoare când vă mai deranjază ceva, să văduceţi la consult la medicul veterinar din cartierul Dumneavoastră!

   Bun, haideţi să coborâm ceva mai jos,. şianume la rinichi. Pietre la rinichi, mai exact. Ce vă recomandă medicul? Să numai consumaţi lapte, nici un fel de alimente care conţin calciu! Şi în nici uncaz suplimenţii şi vitaminele astea care conţin atâta calciu! Exclus!

   De ce spun medicii asta? Simplu, poate nu osă credeţi. Din ignoranţă. Au încă în minte ideea prostească precum că pietrelela rinichi (compuse în mare parte din calciu) se formează din calciul pe careîl inroduceţi în organism prin alimentaţie! Ei bine, în realitate se petreceexact contrariul! Acest calciu provine din oasele Dumneavoastră, ca urmare aunei osteoporoze. Vedeţi, şi acest lucru îl ştiam deja de peste 50 de ani înmedicina veterinară. Dacă se dorea ca la animale să nu apară pietre la rinichi,se adăuga suplimentar calciu în furaje. Şi pe deasupra magneziu şi bor.

   Şi iarăşi i-a trebuit medicinei alopate 50de ani ca să descopere şi chestia asta. În Martie 1993 Harward Medical School apublicat o relatare în care se putea citi cum că pericolul de a se forma opiatră la rinichi este înlăturat prin administrarea de caciu! Studiile aucertificat faptul că persoanele cu un o alimentaţie bogată în calciu (de ex.vegetale crude) au mult mai puţine şanse să capete pietre la rinichi! la unmare studiu au participat 45.000 de persoane împărţite în cinci grupe. Îngrupul de persoane în a căror alimente se găsea cel mai mult calciu, nu s-aconstatat absolut de loc apariţia unei pietre la rinichi!

   O foarte interesantă statistică am făcut euînsumi în privinţa anunţurilor mortuare ale medicilor şi avocaţilor. Aşteptareade viaţă medie în USA este de 75 de ani. dar în categoria profesională amedicilor este de doar 58 de ani! Tocmai această categorie, medicii, care vădau mereu indicaţii asupra cum trebuie să vă controlaţi viaţa pentru a puteatrăi cât mai mult şi cât mai sănătos! Sfaturi foarte bune, cum ar fi: fărăcafea, margarină în loc de unt, puţin zahăr, sare deloc, fără vin şi încă alteastfel de sfaturi năstruşnice. Probabil că ei înşişi procedează astfel. De undeşi aţtepatarea de viaşă de 58 de ani! Acuma pe cine să credem, pe cei caretrăiesc numai (în medie) 58 de ani, sau pe cei care trăiesc 120 de ani?

   Un medic de 38 de ani, cade mort ca lovit detrăznet. la autopsie se constată un aneurism. O arteră care se umflase ca unbalon, până ce a pocnit. deja în 1957medicii veterinari ştiau că aneurismuleste provocat de deficitul de cupru. În cadrul unui proiect cu 250.000 decurcani am folosit 90 de substanţe vitale. După 13 săptămâni, jumătate dincurcani erau morţi. La autopsiile efectuate s-a constatat aneurism. Drepturmare am dublat cantitatea de cupru, iar în anul următor nu am mai pierdutnici un curcan. Proiecte asemănătoare s-au desfăşurat cu câini, pisici, iepuri,oi, porci, şoareci, cobai şi multe alte animale. Nici o grijă, nu erauexperimente teribile ca cele efectuate de concernele farma. Astfel s-a pututconstata că deficitul de cupru este cauza primară a unei întregi serii deafecţiuni. Începând cu cele uşoare, cum ar fi încărunţirea părului sau apariţiaridurilor (pierderea elasticităţii ţesuturilor).

   Să negândim un pic la medicul Stew Burger. A scris o serie de cărţi de succes despresănătate: „Veşnic tânăr“, „20 de ani mai tânăr în 20 de săptămâni“, etc. Da, şia murit la 40 de ani! Tragic. Vreţi să-i urmaţi sfaturile? A murit decardomiopatie, şi ştiţi de fapt ce este aceasta? Deficit de selen! Aceaşiafecţiune poate apărea şi la animale. Şi ştiţi ce face fermierul? Injecteazăselen în alimentele animalelor. Iar Dr. Burger, care a scris 5 cărţi desprenutriţie, a murit la 40 de ani ca urmare a unei nutriţii defectuoase. Nici elnu-şi aruncase banii la closet sub formă de urină. În schimb medicina alopatăare o soluţie pentru cardiomiopatie: transplantul de inimă, care costă 750.000de dolari!

    Un alt caz, cel al Dr. Gayle Clatch,chirurgă şef al clinicii cardiologice din West St. Louis. Şi ea a decedat caurmare a unui infarct cardiac.

    Vă mai amintiţi de sindromul Pica?Dependenţa de dulciuri? Şi fermierii cunosc această boală, căci ea apare şi laanimale. de exemplu, vacile care au un deficit de minerale ca urmare amulsului, încep să roadă pietre sau oase vechi de pe câmp. iar fermierul ştiecă acesta este un semn de deficit de minerale. Şi la femeile gravide este lafel. Brusc, în mijlocul nopţii , viitoarea mămică se trezeşte cu nevoiaimperioasă de a mânca îngheţată cu castraveţi muraţi. Ceea ce indică o nevoieaccentuată de substanţe vitale.

   Un pre-stadiu al unui deficit de selen suntpetele maronii (petele „de ficat“ sau „de bătrâneţe“), respectiv o deteriorarecauzată de radicalii liberi. Ceea ce înseamnă ca trebuie să complectaţisuplimentar cu selen. După vreo 4-6 luni veţi observa că aceste pete încep sădispară. Şi asta nu numai în exterior, dar şi în interior, la ficat, inimă saurinichi. Şi chiar şi creer.

   Şi câţi dintre Dumneavoastră au o glicemieprea mică? Să zicem 10%. Este un semn tipic pentru deficienţă de crom şivanadiu (acuma să nu vă apucaţi să tăiaţi bucăţele din trusa de chei de lamaşină, făcute din aliaj de crom-vanadiu). Această deficienţă conduce laprobleme cu zahărul, pe de o parte hipoglicemie, care netratată, duce ladiabet.

   Deficitul de bor trebuie să îl aibe mai alesfemeile în observaţie, căci borul ajută calciul să rămână în oase, şi astfel sepreîntâmpină o osteoporoză. De asemenea borul ajută la femei în producţia deestrogen, iar la bărbaţi în cea de testosteron. Atunci când femeile au deficitde bor, apar urmările negative ale menopauzei, iar bărbaţii nu mai ştiu dacăpoartă pantaloni sau rochie.
   Vă mai amintiţi, am spus că avemnevoie de 91 de substanţe vitale. Şi avem noroc, căci plantele conţin aproapetoate aceste substanţe vitale. Există însă mulţi care cred că dacă manâncăcipsuri, mănâncă legume. Este puţin probabil că veţi obţine toate substanţelevitale doar din alimentaţia modernă normală. Aşa că dacă doriţi să aveţi oviaţă lungă, îngrijiţi-vă de suplimentarea alimentaţiei cu substanţe vitale.

   Cu mineralele este o altă poveste, căci elenu pot fi sintetizate de către plante. Astfel că suplimentele minerale suntabsolut o necesitate.

   Să luăm un exemplu. Calciu. Deficitul decalciu este cauza a peste 140 de afecţiuni diferite. Osteoporoza este cunoscutăde toţi. Se află pe locul 10 între maladiile grave în USA. Şi această boalăeste scumpă. Înlocuirea unul şold costă 35.000 de dolari, fără a mai vorbi dedureri şi de costurile pentru fizioterapia recuperatoare. La animale nucunoaştem osteoporoza.
   Să zicem că sunteţi fermier, şi aveţi100 de vaci şi 100 de tauri, dar nici un viţel! Oproblemă gravă. Deci îlîntrebaţi pe doctor ce se întâplă. iat doctorul veterinar nu va controlavacile, ci taurii. Au osteoporoză! Cu şoldurile slabe, nu mai pot să se urce pevaci. Deci pentru 70.000 de dolari, îţi punem şolduri noi la taur. Desicul,fermierul nostru va scoate pistolul, şi, bum, bum, va împuşca.... nu, nuveterinarul, ci taurul. La banii aştia îşi poate lua şapte tauri noi.

    Bine doctore, va întreba fermierul nostru,dar ce pot să fac ca noii tauri să nu capete şi ei osteoporoză? Cât mă costăchestia asta? Simplu, de 50 de cenţi calciu introdus în furaje, şi dispareosteoporoza.  Deci, fermiere, bei oceaşcă de cafea mai puţin, şi ai să-ţi poţi permite aşa ceva. Acelaşi lucrueste valabil şi pentru oameni.

   Mai există şi paradontoza, retragereagingiilor. Dentistul vă va spune că dacă vreţi să preîntâmpinaţi acest lucru,trebuie să vîă spălaţi pe dinţi după fiecare masă. Dacă veţi crede aşa cevaînseamnă că îmi veţi cumpăra şi vila mea din Bucegi, cu vedere la mare. Amvăzut la viaţa mea zeci de mii de animale, de la şoareci până la tigri, şi niciunul nu avea nici carii şi nici paradontoză. Ah da, şi nu aveau nici periuţă dedinţi şi nici Colgate la tub roşu. Da, sigur că le mirosea respiraţia, dar nuaveau carii. Nu avem paradontoză la animalele din ferme, căci veterinarul seîngrijeşte contra osteoporozei. Iar paradontoza este o osteoporoză a oaselorfaciale. iar dacu aţi ajuns aşa de departe ca seara să vă puneţi dinţii înpahar, înseamnă că aveţi o osteoporză avansată.

   Şi uite aşa am ajuns şi la artrită. 80% dinartrite sunt provocate de o osteoporoză a oaselor articulaţiilor. Medicul vă vaprescrie un analgezic sau un antiinflamator (care voravea efecte foartenefavorabile asupra ficatului). Este ca şi cum, mergând pe autostradă, vi s-araprinde beculeţul roşu care vă indică o pierdere de ulei la motor. Ce veţiface? Veţi tăia cablul care duce la respectivul beculeţ? Aţa cum face mediculDumneavoastră, prescriindu-vă analgezice? Nu cred. Suferiţi de artrită,îndepărtaţi chimic durerile, şi vi se pare că totul este în ordine? deci, văduceţi mai departe la dans, faceţi sport, fitnes, căci nu vă mai doare, dar văveşi uza şi mai tare articulaţiile. Astfel îl veţi face şi mai bogat pe mediculDumneavoastră căci veţi avea în curând nevoie de un nou şold. Operaţie!

   Aveţi insomnii? Medicina alopat-pasteurizatăare contra acestora două metode: ori somnifere, ori barbiturice. Doar datorităunei supradozări de barbiturice mor în fiecare an în USA 10.000 de persoane.Dar este ăn ordine. Căci este unprocedeu prescris de medic. Şi avem încerdereîn medici, căci ei au grije de noi, nu?

   Aveţi crampe musculare? Luaţi calciu!

   Sindromul premenstrual? Se recomandăextirparea colului uterin (mai nou sunt oareşce virusuri de vină, dar asta nuse inventase încă la vremea când avea loc respectiva conferinţă). Absolutinutil. Anual în USA se extipă 280.000 de coluri uterine. Altfel cum să poţiplăti rata la casă şi la Mercedes? Până şi American Medical Association spunecă sunt inutile. Dar nu am auzit încă de un medic care să-şi fi pierdut licenţapentru asta. Universitatea din San Diego a publicat acum trei ani un studiucare certifică faptul că problemele emoţionare în cazurile de PMS (sindrompremenstrual) se reduc la jumătate ca urmare a unei dublări a dozei zilnice decalciu.

   85% dintre americani au probleme cu coloanavertebrală. Ce se întâmplă? Osteoporoza coloanei vertebrale.Sau aveţi problemecu o discopatie? Pe lîngă deficienţa de calciu, mai „ beneficiaţi“ şi de odeficienţă de cupru. pentru insomnii, pentru PMS, pentrucrampe musculare,pentru pietre la rinichi, pentru paradontoză, luaţi mai mult calciu. Pentruhipertensiune, luaţi mai mult calciu. Pentru artrită, luaţi mai mult calciu.Gândiţi-vă cât vă costă toate aceste boli, şi cât vă costă un supliment decalciu.

   Hipertensiune? S-au efectuat ample studii,care au costat 2 miliarde de dolari, în care probanţii au fost puş pe dietesărace în sare. rezultatul? O reducere uşoară a tensiunii în doar 0,3% dincazuri! Din 5.000 de cazuri, căci atâţia probanţi au participat la acestestudii. Rezultatul este că nu prea contează dacă mâncaţi sărat sau nu. Dar unalt studiu, tot cu 5.000 de probanţi au fost „trataţi“ cu o doză dublă decalciu faţă de cea prevăzută legal în RDA (1.700 pînă la 2.500 mg zilnic).Acest studiu a fostîntrerupt după 6 săptămâni. De ce, veţi întreba? Simplu:pentru că 85% dintre probanţi nu mai aveau hipertensiune.

   Acuma, Doamnelor şi Domnilor, v-a spusmedicul că este egal câtă sare mâncaţi, dacă veţi dubla cantitatea de calciu?Cum, nu? Nu mă mir!

   Vaccinurile şi antibioticele! Deja în urmăcu 40 de ani, în 12.03.1955 scria Dr. B. Dupperat, medic la spitalul dinSaint-Louis, în „Press Medical“: „Vaccinurile provoacă leucemie! Organismultrebuieşte cât mai mult timp posibil păstrat curat, iar vitalitatea satrebuieşte menţinută prin fizioterapie. În prezent ne „procurăm“ singuribolile, cancerele şi debilităţile ca urmare a encefalitelor, prin folosireamedicamentelor, vaccinurilor şi a abuzului chemoterapeutic. Cancerul poate firedus la frecvenţa de îmbolnăvire de acum 30 de ani, dacă vom opri modificăriledin organismul nostru cauzate de medicamente, radiaţii, antibiotice şivaccinuri“.

    Timp de 20 de ani au fost administratevaccinuri antigripare la milioane de oameni. Vaccinuri cultivate pe ouă degăină, care erau infectate cu virusul leucemiei (care ştim acum că nu există,dar cu ceva erau precis infectate), se poate citi într-o monografie (Nr.29)care a apărut în Decembrie 1968 la Institutul Naţional pentru Cancer din USA.În textul acestei monografii se mai poate citi că: păsările fuseseră foartetimpuriu infectate cu un vaccin contra afecţiunilor pulmonare, care eracontaminat cu virusul leucemiei. 

   (Astăzi se ştie destul de exact faptul căsubstanşele conţinute de vaccinuri provoacă o largă gamă de afecţiuni psihice,dintre care cea mai cunoscută este autismul, şi circa 20% dintre copiiamericani suferă în urma unor astfel de dereglări).

   Cinecunoaşte faptul că în raportul directorului general al comitetului executiv alOrganizaţiei moniale a sănătăţii asupra vaccinului contra varilolei(vărsatului) din anul 1977 se confirmă următoarele: „Nimic nu confirmă faptulcă vaccinul contra variolei a eliminat întradevăr boala, sau că măcar a făcut-osă bată în retragere. Toate datele duc spre concluzia că dispariţia variolei nuare nimic de a face cu vaccinul.“

   În Franţa vaccinarea contra difetriei dinanul 1948 a provocat o răspândire razantă a bolii. Hector Grasset în cartea sa"Le Transformisme Medical" ne oferă interesante exemple asupra felului încare pot fi falsificate statisticile, mai ales prin tehnica comparării merelorcu perele.

    Jurnalul medical „Jama“ cercetează înnumărul său din 8 Iulie 1982 o epidemie de pertussis care izbucnise în statulMeryland în 1982, şi concluziona cu cuvintele: „În ciuda faptului că 98% dintrecopăii fuseseră vaccinaţi cu trei doze, cazurile de pertussis au fost foartefrecventa. 50% dintre cazuri au fost bolnavi (la pat) dimp de o săptămână sauchiar mai mult. 18% dintre copii sub un an au avut pneumonii.“

   Iar în legătură cu poliomielita, o gravăepidemie a izbucnit în anul 1970 în oraşul Niort, deşi autorităţile francezespuseseră mai înainte că 90% dintre persoanele între 1 an şi 32 de ani fuseserăvaccinate ("Parasien Libere" din 13.12.1969).

   Însă despre rezultatele obţinute contrapoliomielitei, şi nu numai, cu ajutoru dozajelor mari de vitamina C, nu s-avorbit în nici unul dintre cele trei congrese internaţionale asuprapoliomielitei care au avut loc în acei ani. Din experienţa personală ştiu căvitamina C în dozaj ridicat este eficace contra răcelilor, gripei şi a altorboli, dacă se are în vedere un dozaj corespunzător (de exemplu în cazulrăcelilor de 20-30 grame pe zi). Se pare că dozajul ridicat este foarteimportant în eficacitatea vitamieni C.

 

                                                      Traducere şi adaptare: Qui bono